tobbesfamiljesidor
Släktforskning Åkerman och Bäckström
Förnamn:  Efternamn: 
[Avancerad sökning]  [Efternamn]
Underhållsläge är PÅ

Site Menu
Välkommen

Erik, Piga Signe,Johan, hans Fru, dräng Edvin, Lina, Carl.jpg
Erik, Piga Signe,Johan, hans Fru, dräng Edvin, Lina, Carl.jpg

OBS!

Jag Håller På Att Flytta Den Här Sidan Till En Ny Webbadress Och Uppdaterar Inte Längre Denna.

Nya Sidan Återfinns Här.

Äldre Bilder och Allt Annat som berör släktträdet tar jag väldigt gärna emot för kopiering eller Direkt Här. All information är mycket välkommen.


Det finns även en hel del levande personer med i trädet. Om du ansöker om Användarkonto så kan du få tillgång till det vi har om dom. Information om levande personer kommer endast ges till de som har nära anknytning till våra släkter och anor. Skriv gärna varför du ansöker om användarkonto.

Födelse

Födda den 18 Jan 2020
Hans Henriksson Pudas - 1757
Johan Anton Johansson - 1879
 

OBS!

Jag Håller På Att Flytta Den Här Sidan Till En Ny Webbadress Och Uppdaterar Inte Längre Denna.

Nya Sidan Återfinns Här.

Boende i Risön/Risögrund 1839-1939.
Här har jag påbörjat ett projekt om de familjer som bott i Risön under den här perioden. Eftersom Risön i dom tidiga kyrkböckerna förs ihop med både Näsbyn och Bredviken - även Karlsborg ibland - så finns det säkert en del felaktigheter och saknade personer/familjer. Om ni ser att nånting är fel, eller saknar nån så hör gärna av er.

Bilder från byn är det dåligt med, så om någon har exteriöra eller andra äldre bilder - vad som helst egentligen som har anknytning till Risön -så är jag mycket intresserad.

Familjer som bott och bor i Risön (Kräver Inloggning)
Fram till 1970. Innehåller levande personer därför inloggning.

Byn Risön/Risögrund
Sammanställning av information från det att byn bildades.

 

Efterlysningar -Saknade personer, oidentifierade foton


Nytt - De senaste uppdateringarna av släktträdet.Kontakt
Kontakta mig om ni frågor, rättelser, eller information som ni vill dela med er av.

 

Nyheter
Jag Håller På Att Flytta Den Här Sidan Till En Ny Webbadress Och Uppdaterar Inte Längre Denna.

Jan 2017 - ArkivDigital har förvärvat flera miljoner flygfoton från Svenska Aero-Bilder AB. Dessa kommer nu att digitaliseras och läggas in i tjänsten som ett komplement till de redan existerande arkiven Sep 2015 - ArkivDigitals preview version av deras nya programvara 2.0 finns nu att ladda ner. Den innehåller även ett nytt sökbart register över Sveriges Befolkning 1950

Sep 2014 - "Namn åt de döda" Sveriges Dödbok 1901-2013 har kommit ut, och innehåller uppgifter om alla som avlidit i Sverige från 1901-2013.

Jun 2014 - Genom Genealogiska Föreningen går det nu att köpa DVD´n Johan Bures släktbok 1400-1640. En digitalisering av originalsläktboken som man trott varit helt försvunnen , men som hittades i Finska Riksarkivet år 2008 av Tiina Miettinen.

Sep 2013 - Stor uppdatering av 1910 års folkräkning. Nu är även Norrbotten sökbart på Riksarkivets avdelning SVAR:s hemsida.

Nov 2012 -Riksarkivet har beviljats 5,6 milj.kronor från Vetenskapsrådet för att registrera och koda 1930 års folkräkning, samt att göra den tillgänglig för historisk och demografisk forskning.

Sep 2012 - Databasen Begravda i Sverige 2 finns ute till försäljning i bl.a. Rötters Bokhandel.

Apr 2012 - US Census 1940 har kommit ut på nätet och är fritt tillgängligt hos minst tre olika leverantörer. NARA:s version finns på denna sajt 1940census.archives.gov

Jan 2012 - Fr.o.m den 1 januari kostar det ingenting att använda Indiko – kyrkböcker på nätet.De församlingar som är registrerade i databasen återfinns i norra inlandsregionen, i Skellefteå-, Sundsvalls- och Linköpingsregionen, samt i svenska Sápmi (Sameland).

Sep 2011 - Sedan nästan ett år tillbaka finns alla US Census mellan 1790 och 1930 fritt tillgängliga på archive.org.

Jun 2011 - Ett nytt Register gällande födelseuppgifter 1880-1920 finns nu på Ancestry.se. Det är namnindexerade uppgifter från SCB-materialet som innehåller avskrifter av kyrkböckerna födda, vigda och döda 1860-1937

Mar 2011 - Genlines kyrkböcker finns nu också på Ancestry.se. För att få tillgång till kyrkböckerna och ytterligare material - bland annat uppgifter om emigration - fordras ett abonnemang. Webbplatsen Familjeband.se kommer också att försvinna inom kort.

Jan 2011 - Riksarkivet SVAR har gett ut en dvd-skiva med Sveriges befolkning 1990, en databas innehållande basfakta om de närmare 8,6 miljoner människor som var skrivna i Sverige i november 1990. Uppgifterna kommer från Skatteverkets mantalslängd för 1991.

Okt 2010 - Riksarkivet har lagt ut en Databas med omkring 12000 kartor över byar och gårdar i Sverige från perioden 1630-1655. Förutom själva kartorna är också all text renskriven och registrerad i databasen.

Jun 2010 -Världens största nätbaserade släktforskningsföretag Ancestry.com -som även har en svensk sajt på Ancestry.se - har köpt upp svenska Genline för 53 miljoner SEK

Feb 2010 - Förutom Finlands Släkthistoriska Förening SSHY som sedan tidigare har skannat drygt 2 miljoner bilder av de de finländska församlingarnas kyrkböcker - de s.k. Mormonfilmerna - så har även Riksarkivet och Genealogiska Samfundet (Hiski) inlett ett samarbetsprojekt, vars syfte är att digitalisera Detta Material som totalt omfattar cirka 5,5 miljoner bildfiler.